Zu den Hauptinhalten springen

Documenten gekwalificeerd ondertekend met itsme en e-Signature.eu

Kleine bedrijven, freelancers maar ook particulieren vereenvoudigen graag hun administratie. Het ondertekenen van bepaalde documenten of overeenkomsten gebeurt vaak nog steeds op papier.  Afdrukken, handtekening plaatsen en terug inscannen, het is een hele rompslomp en bovendien verliest de handtekening zo zijn waarde. Het platform www.e-Signature.eu biedt sinds 2020 een gemakkelijke oplossing voor het rechtsgeldig ondertekenen van documenten ook als je maar enkele keren per jaar moet tekenen. En bij e-Signature.eu staat itsme op nr.1: vandaag worden 62% van alle documenten op het platform met itsme ondertekend.

e-Signature.eu biedt, dankzij de diensten van administratieplatform Doccle, sinds 2020 gekwalificeerde elektronische handtekeningen aan. Documenten ondertekenen via het e-Signature.eu-platform kan je met itsme Sign of je eID.

itsme Sign: een gekwalificeerde handtekening

In tegenstelling tot een handtekening op papier bestaan er allerlei manieren om online een handtekening te plaatsen en zijn er grote verschillen in beveiligingsniveau en in juridische waarde. Europese regelgeving eIDAS* definieert drie soorten elektronische handtekeningen: de gewone elektronische handtekening, de geavanceerde elektronische handtekening en de gekwalificeerde elektronische handtekening.

De gekwalificeerde handtekening heeft als voordeel dat de identiteit van de ondertekenaar gekoppeld is aan de handtekening via een persoonlijk, gekwalificeerd certificaat van de gekwalificeerde verlener van de vertrouwensdiensten.  Een handtekening met itsme® is een gekwalificeerde elektronische handtekening erkend door eIDAS en alle EU-lidstaten. De itsme® Sign handtekening heeft daarom dezelfde wettelijke waarde als een handgeschreven handtekening en is beschermd tegen vervalsing.

e-Signature.eu: gekwalificeerd tekenen voor iedereen

e-Signature.eu toont alvast aan dat je geen groot bedrijf moet zijn om te genieten van de voordelen van een digitale handtekening. Ook kleinere bedrijven, freelancers en zelfs particulieren kunnen dankzij de prepaid-formules van e-Signature.eu eenvoudig gekwalificeerde handtekeningen aankopen naargelang van de werkelijke behoeften. De interface van e-Signature.eu is bovendien erg eenvoudig in gebruik: de actie is in combinatie met itsme binnen enkele minuten geklaard.  

De meeste gebruikers verkiezen itsme

Maar liefst 62% van alle gebruikers van e-Signature.eu verkiezen om te ondertekenen met itsme®. Contracten en documenten worden met itsme® razendsnel en rechtsgeldig met je smartphone ondertekend. En elke ondertekening gebeurt elke keer weer op dezelfde vertrouwde itsme®-manier.

Nieuwe functionaliteiten e-Signature.eu

In maart 2022 verrijkte e-Signature.eu zijn diensten met nieuwe functies om beter te voldoen aan de behoeften van zijn gebruikersgemeenschap. Zo werd onder meer de mogelijkheid tot een wettelijke vermelding aan de documenten toegevoegd, de toegestane documentgrootte verhoogd en een zeer duidelijke weergave van alle elektronische handtekeningen van documenten ingevoerd.

Je documenten beheren in Doccle

Het is ook mogelijk om je e-Signature.eu account te koppelen aan Doccle, het grootste digitale administratieplatform in België, erkend als betrouwbare dienstverlener door eIDAS. Dankzij de Doccle-integratie kan je al je ondertekende documenten overzichtelijk bewaren in een betrouwbare digitale omgeving.

Zugehörige Artikel